Tiramisu cu visine

Spalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 400 g piscoturi
  • cca. 700 g visine
  • 50 -100 g zahar
  • 250 g cafea tare
  • esenta de migdale
  • 3 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Spalam visinele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar si le lasam sa se scurga.

Preparam cafeaua (fara zahar) si o lasam sa se raceasca.

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam mascarpone si ricotta si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam si esenta de migdale si amestecam. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Turnam spuma de albusuri peste crema, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza si dam la frigider. Insiropam rapid fiecare piscot cu cafea si le asezam intr-o tava. Peste piscoturi turnam un strat de crema de mascarpone, adaugam visine si apoi un alt strat de piscoturi insiropate in cafeaua ramasa amestecata cu sucul lasat de visine. Peste piscoturi adaugam inca un strat de crema, presaram restul de visine, pudram cu cacao si zahar pudra si dam la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise