Tiramisu de capsuni

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr mascarpone
  • 3 oua
  • 3 linguri cu vârf de zahar pudra
  • 500 gr capsuni spalate si curatate
  • 400 gr piscoturi de sampanie
  • 100 ml lichior de capsuni
  • un pahar de limonada de lamîie indulcita

Mod de preparare

Am pornit de la Tiramisu rețeta originală si am adaugat cateva capsuni. Delicios!

Se bate cu mixerul la viteza maxima albusul spuma, se adauga zaharul pudra, apoi unul cate unul galbenusurile, batand in continuare la viteza redusa. Se adauga mascarpone si se lasa deoparte pentru a tapeta o tava cu piscoturile in felul urmator: un rand de piscoturi stropite cu limonada si lichiorul, jumatate din crema mascarpone si apoi un rand de capsuni taiate in doua; din nou un rand de piscoturi stropite si restul de crema si un rând de capsuni.

Se da la rece, ideal de seara pe a doua zi, ca piscoturile sa se imbibe bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise