Tiramisu din piscoturi

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Piscoturi "Savoiardi Balocco";
  • 225 g mascarpone (italian sau romanesc special pentru tiramisu),
  • 225 g frisca Hulala,
  • 5 galbenusuri,
  • 1 albus ou batut spuma,
  • 150 g zahar,
  • 1 paharel lichior sau rom dupa gust,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 esenta rom,
  • cacao ptr. pudrare,
  • ness pentru inmuiat piscoturile,
  • ex: o ceasca de apa rece - o ligurita de ness

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca galbenusurile de ou cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii spumoase, amestecand cu grija se adauga crema mascarpone, frisca batuta spuma, albusul deasemenea spuma si in fine lichiorul, esenta de rom si zaharul vanilat. Se amesteca pana la omogenizare.

Intr-o tava se aseaza un strat crema de mai sus, un strat piscoturi insiropati pe ambele parti, un alt strat de crema, un alt strat piscoturi si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.

Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu rețeta originală e si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise