Tiramisu reteta clasica

Tiramisu reteta clasica. Tiramisu reteta clasica italiana. Desert cu piscoturi si mascarpone. Prajitura cu piscoturi. Desert fara coacere.

Portii
8-10
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 125 g de zahar
  • 5 oua
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml cafea espresso (sau cafea tare)
  • 1 lingura de zahar
  • 40 ml (2 linguri ) vin Marsala
  • un praf de sare
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Unul dintre deserturile mele preferate este Tiramisu reteta clasica italiana. Se prepara extrem de simplu, nu necesita coacere si este extrem de gustos. Un Tiramisu original contine piscoturi insiropate cu cafea espresso, crema de mascarpone cu oua, aromata cu vin dulce Marsala si cacao. Acestea sunt ingredientele pentru un Tiramisu simplu si delicios.

Intai de toate preparam cafeaua espresso ( sau o cafea tare) si o indulcim cu o lingura de zahar.

Apoi separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar pana obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Intr-un bol mai mare mixam si galbenusurile cu zaharul ramas pana cand obtinem o crema omogena, deschisa la culoare. Adaugam cele doua linguri de vin Marsala, mascarponele si omogenizam cu mixerul.

Apoi incorporam albusurile, cu o spatula, amestecand delicat. Vom obtine o crema fina si aerata.

Insiropam piscoturile rapid in cafea si le asezam intr-o tava (22x30 cm). Distribuim jumatate din cantitatea de crema, al doilea rand de piscoturi insiropate si restul de crema.

Presaram cacao si pastram la frigider cateva ore sau chiar peste noapte si apoi veti putea savura cel mai bun Tiramisu. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise