TIRAMISU "RODA"

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:(pentru 8 persoane)
  • 500g.mascarpone,
  • 5 oua (proaspete),
  • 200g.zahar,
  • 30 biscuiti (cu unt),
  • 2 cesti cafea neagra,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri lichior de visine sau visinata;

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbenusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se obtine o crema albicioasa si densa.Se adauga branza mascarpone si se mai amesteca pana cand branza s-a incorporat bine in crema.

2.Se bat albusurile spuma cu putina sare si se amesteca leger cu crema de mascarpone.

3.Se imbiba biscuitii in cafea amestecata cu lichior de visine sau visinata si se tapeteaza cu ei fundul unui vas de Jena, se acopera cu crema , din nou biscuiti si se termina cu crema. Se pudreaza cu cacao si se tine 2 h.30' la rece, in frigider, inainte de servire.

Pentru Tiramisu rețeta originală se folosesc piscoturi, dar mi-a placut si varianta cu biscuiti

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise