Tiramisu semi-rapid

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • * 4 oua
  • * 4 linguri de faina
  • * 3 linguri de zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • Crema
  • * 2 plicuri Tiramisu crema rece de la Dr.Oetker
  • * lapte conform instructiunilor de pe plic
  • Pentru insiropat
  • * cafea
  • * esenta de rom
  • * 1 pliculet zahar vanilat
  • Decor:
  • * cacao

Mod de preparare

Pentru blatul pandispan am batut albusurile spuma, am adaugat galbenusurile frecate cu zahar si zahar vanilat, la urma faina cernuta si am amestecat totul incet cu lingura de lemn.

Am dat blatul la cuptor pentru aproximativ 30-40 min (se testeaza cu scobitoarea daca e copt).

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic.

Blatul l-am insiropat cu cafea amestecata cu zahar vanilat si esenta de rom.

Peste blat am intins crema si am ornat cu cacao.

Am tinut prajitura la rece pana la servire.

Desi imi place Tiramisu rețeta originală, de aceasta data am preferat varianta mai rapida.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise