Tiramisu semi-rapid

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • * 4 oua
  • * 4 linguri de faina
  • * 3 linguri de zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • Crema
  • * 2 plicuri Tiramisu crema rece de la Dr.Oetker
  • * lapte conform instructiunilor de pe plic
  • Pentru insiropat
  • * cafea
  • * esenta de rom
  • * 1 pliculet zahar vanilat
  • Decor:
  • * cacao

Mod de preparare

Pentru blatul pandispan am batut albusurile spuma, am adaugat galbenusurile frecate cu zahar si zahar vanilat, la urma faina cernuta si am amestecat totul incet cu lingura de lemn.

Am dat blatul la cuptor pentru aproximativ 30-40 min (se testeaza cu scobitoarea daca e copt).

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic.

Blatul l-am insiropat cu cafea amestecata cu zahar vanilat si esenta de rom.

Peste blat am intins crema si am ornat cu cacao.

Am tinut prajitura la rece pana la servire.

Desi imi place Tiramisu rețeta originală, de aceasta data am preferat varianta mai rapida.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise