Tiramisul meu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g mascarpone
  • 250ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 200g zahar pudra
  • cacao pentru ornat
  • 400g piscoturi
  • o cana de cafea de 200ml indulcita
  • o esenta de rom
  • o esenta de vanilie
  • forme de ciocolata pentru ornat
  • 6 foi de gelatina

Mod de preparare

se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul

se adauga frisca lichida si se amesteca in continoare pana se face ca o crema

separat se bate albusul de ou si se amesteca cu crema

la sfarsit se incorporeaza gelatina care a fost pusa la inmuiat 10 min dupa care se topeste pe baie de abur sau la microunde si se incorporeaza in crema

se adauga esenta de vanilie in crema

separat se face o cafea la expreso se indulceste si se pune esenta de rom

se inmoaie fiecare piscot in cafea se pune un strat de piscoturi un strat de crema

iar un strat de piscoturi si restul de crema se orneaza cu cacao si figurine de ciocolata

se serveste dupa 4-5 ore

Nu este Tiramisu rețeta originală, este un Tiramisu asa cum imi place mie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise