TOCANA DE SCOICI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg.scoici,
  • 1 ceapa,
  • 1 legatura de patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • ulei,
  • unt,
  • 1/2 kg.rosii,
  • 1 ramurica de busuioc,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1. Se spala scoicile si se pun intr-un vas, pe foc, ca sa se desfaca. Se scot, se scurg intr-un vas separat - apa se pastreza si va da un gust deosebit tocanei - si apoi se spala in apa rece, fara a le scoate din cochilie.

2.Intre timp, se prepara un sos cu ceapa taiata marunt, patrunjel tocat, usturoi zdrobit - toate calite în ulei. Se presara sare şi piper, iar dupa cateva minute se adauga busuiocul si rosiile, curaţate de pieliţe si seminţe si tocate marunt.

3. Se toarna si zeama de pe scoici, lasata deoparte. Se lasa sa fiarba totul la foc mic, pana cand rosiile sunt gata si sosul s-a ingrosat destul. Se adauga in sos scoicile, se amesteca si se lasa inca 3-4 minute pe foc, sa isi imprumute aromele.

4. Se serveste tocanita cu felii de mamaliga, coapte pe gratar sau prajita în ulei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise