Tocanita de ceapa de post

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa
  • un ardei gras sau capia
  • cateva felii de telina
  • 6 rosii
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o frunza de dafin
  • cateva boabe de piper si coriandru
  • bulion sau pasta de tomate dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala, se toaca marunt sau se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline la inabusit pana devine sticloasa. Din cand in cand mai adaugati cate putina apa fiarta si cand s-a inmuiat se adauga cubuletele de telina ,ardeiul tocat, frunza de dafin, cateva boabe de piper si coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt patrunse foarte bine adaugati rosiile tocate sau sucul de rosii si bulion sau pasta de tomate dupa gust (mie imi place mancarea sa fie mai colorata), se potriveste de sare, piper, cimbru si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine consistenta dorita. Se poate servi si cu mamaliguta.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise