Tocanita de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg ciuperci proaspete;
  • - 100 ml ulei;
  • - 2 cepe uscate;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 legatura usturoi verde;
  • - 1 legatura patrunjel;
  • - 3 linguri pasta de rosii;
  • - 1 cana supa de legume;
  • - sare;
  • - piper;

Mod de preparare

1. Se spala ciupercile si se lasa la scurs.

2. Uleiul se pune intr-o tigaie si se incinge.

3. Ceapa uscata se curata si se taie fin. Cand uleiul s-a incins se adauga in tigaie.

4. Se curata ceapa si usturoiul verde, se spala si se toaca si se adauga in tigaie.

5. Se lasa pana se inmoaie legumele, amestecand din cand in cand.

6. Apoi se adauga ciupercile taiate julien, se amesteca si se acopera cu un capac sa se innabuse.

7. Dupa ce apa lasata de ciuperci s-a evaporat se adauga supa si se continua fierberea timp de 20 min.

8. Se adauga apoi pasta de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierb 5 minute.

9. Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat fin.

Se serveste cu mamaliguta calda, cu aripioare de pui condimentate, sau cu ceafa de porc la gratar si cu salata.

Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise