Tocatura cu mamaliga si ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): pentru mamaliga - 500 ml lapte,
  • 500 ml apa,
  • 2 lingurite sare,
  • 1 1/2 pahar cu malai,
  • 1/3 pahar cascaval ras.
  • Pentru tocatura: 2 linguri ulei,
  • 2 cepe mari taiate marunt,
  • 3 catei de usturoi presati,
  • 350 g carne tocata (de vita),
  • 350 g ciuperci,
  • 1 cutie cu rosii decojite (440 g),
  • 250 ml suc de rosii (rosii pasate),
  • 1 lingurita ierburi aromate uscate.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge cu unt (sau ulei) o forma termorezistenta, nu prea adanca, cu diametrul de 18 cm. Se pun pe foc intr-o tigaie mare laptele, apa si untul, si cand incep sa clocoteasca se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna, ca sa nu se formeze cocoloase, pana ce se obtine o mamaliga subtire. Se adauga cascavalul si, dupa ce s-a topit, se toarna mamaliga in forma unsa, se coace 20 de minute la cuptorul incins si se taie bucati.

Se prepara tocatura. Se incinge uleiul intr-o tigaie mijlocie si se rumenesc circa 2 minute, la foc mic, ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita.

Se adauga ciupercile taiate felii, rosiile decojite maruntite si rosiile pasate (sucul), se incorporeaza ierburile aromate, se lasa sa fiarba, cu capac, 15 minute la foc mic si se servesc cu bucatile de mamaliga.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise