Roșii uscate la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de roşii
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, cimbru proaspăt
  • - zahăr

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C .

Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii.

Într-o tavă unsă bine cu ulei, pune roşiile cu partea tăiată în jos.

Pune la cuptor 20 mn.

Întoarce roşiile delicat, sărează, piperează, pudrează uşor cu zahăr şi pune un fir de ulei peste ele. Mai lasă la cuptor 1oră. Lasă apoi să se răcească. Serveşte cu alte mâncăruri.Poţi tăia şi un căţel de usturoi, dacă vrei, şi să presari cimbru sau rozmarin proaspăt.Pe o felie de pâine prăjită, cu puţină mozzarella sau în salate sunt delicioase.

Alegeţi roşii nu prea mari şi nu prea zemoase. Din acelea lunguieţe sunt perfecte.

Eu păstez la borcan acoperit cu ulei de măsline ce rămâne. Am făcut 2 porţii.

S-ar putea să fie nevoie de mai mult timp la cuptor, depinde de roşii, dar supravegheaţi să nu se ardă. Puteţi pune în tavă folie de aluminiu, eventual.

Eu am făcut reţeta azi odata cu bulionul şi am folosit partea dinăuntru la bulion.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise