Roșii uscate la cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de roşii
  • - ulei de măsline
  • - sare, piper, cimbru proaspăt
  • - zahăr

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C .

Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii.

Într-o tavă unsă bine cu ulei, pune roşiile cu partea tăiată în jos.

Pune la cuptor 20 mn.

Întoarce roşiile delicat, sărează, piperează, pudrează uşor cu zahăr şi pune un fir de ulei peste ele. Mai lasă la cuptor 1oră. Lasă apoi să se răcească. Serveşte cu alte mâncăruri.Poţi tăia şi un căţel de usturoi, dacă vrei, şi să presari cimbru sau rozmarin proaspăt.Pe o felie de pâine prăjită, cu puţină mozzarella sau în salate sunt delicioase.

Alegeţi roşii nu prea mari şi nu prea zemoase. Din acelea lunguieţe sunt perfecte.

Eu păstez la borcan acoperit cu ulei de măsline ce rămâne. Am făcut 2 porţii.

S-ar putea să fie nevoie de mai mult timp la cuptor, depinde de roşii, dar supravegheaţi să nu se ardă. Puteţi pune în tavă folie de aluminiu, eventual.

Eu am făcut reţeta azi odata cu bulionul şi am folosit partea dinăuntru la bulion.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise