Tort aniversar "cioco"

Timp pregatire
225 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • coaja rasa de la o portocala si o mandarina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 100 ml smantana dulce
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se fac 2 blaturi astfel:

se impart ingredientele in mod egal.

Se face primul blat de cacao: 3 oua se separa, se bat albusurile spuma, se adauga cate 1 lingura de zahar( in total 4) se bate bine pana se topeste zaharul. Adaugam rand pe rand galbenusurile, batem in continuare cu mixerul. Adaugam 1 ling ulei, 1/2 pliculet praf de copt, 2-3 linguri cacao si faina cat cuprinde.

Se baga la cuptor in forma de tort. Se tine la foc mediu aprox 10-15 min pana incepe sa creasca, apoi foc mic inca vreo 25 min, testam cu o scobitoare. Cand e gata, scoatem blatul si lasam la racit.

Blatul al doilea il facem asemanator, insa in loc de cacao adaugam coaja rasa de portocala si mandarina si zaharul vanilat.

Coacem in acelasi mod.

Facem siropul: caramelizam zaharul, dupa care turnam 500 ml de apa si mai lasam pe foc pana se topeste tot zaharul si lasam la racit.

Crema:

Punem 4 oua intregi si 4 ling zahar pe baie de aburi si batem cu mixerul pana se face spuma, se umfla si devine mai groasa, mai cremoasa.

Lasam apoi la racit.

Separat pe baie de aburi punem smantana, untul, ciocolata si cacaoua, pana se topeste bine.Lasam la racit dar mai amestecam din cand in cand. Adaugam si esenta de rom.

Cand aproape s-au racit cele doua compozitii, le amesetcam usor. Lasam tot la rece si amestecam din cand in cand. Cand are o consistenta buna si se poate intinde pe blaturi incepem asamblarea.

Taiem in cate 2 fiecare blat, insiropam bine, si punem crema in mod egal intre cele 4 foi obtinute, iar la final imbracam tot tortul in crema. Ornam cu frisca si lasam pana a doua zi ca sa servim.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise