Tort Caramel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • zahar
  • oua
  • vanilie
  • faina
  • frisca si fructe exotice
  • praf de copt

Mod de preparare

- 9 linguri mari zahar se topesc intr-o cratita se lasa la racit

- 5 oua intregi, 5 linguri zahar, 5 vanilii se bat bine (spuma) se adauga 1 l lapte

- Se bat 5 albusuri spuma cu 5-6 linguri zahar, se pun galbenusurile peste si 7 linguri faina la sfarsit amestecate cu un praf de copt.

- Se pune cu lingura de lemn peste compozitia din cratita si se uniformizaeaza.

Se baga la cuptor 1 ora.

Se tine in cratita si se pune o folie de aluminiu peste.

Se ia din cratita, se pune pe o farfurie lata sau tava de tort si se orneaza cu fructe exotice si frisca. Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise