Tort chinezesc (telemea, sunca, oua)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g sunca presata (sunca york)
  • 200 g telemea
  • 6 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Sunca,telemeaua si ouale fierte se dau pe razatoarea mica(separat nu le amestecati).Pregatiti o maioneza din 2 oua si amestecati-o cu usturoiul pisat. ( Eu prepar maioneza din oua crude intregi, galbenus si albus, si amestecata cu blendarul. Nu este atit de plina de ulei ca si o maioneza preparata doar din galbenuse)

Acum incepem montajul tortului chinezesc. Intr-un bol transparent (pentru ca se vede opera de arta ce urmeaza a pregati) primul strat este de telemea,sunca,oua ,sare ,piper,maioneza, si continuam la fel telemea,sunca,oua,sare ,piper,maioneza... pina ce terminati ingredientele.Nu uitati ultimul strat trebuie sa fie de maioneza (glazura tortului)pe care o puteti orna dupa gustul si imaginatia fiecareia.

Daca nu va place gustul de usturoi puteti folosi ceapa tocata foarte marunt.

Atentie cu sarea!!!!!!! luati in calcul ca telemeaua si sunca sunt sarate, asa ca puneti sare doar pentru oua si maioneza .

Pofta buna !!! O sa triumfati cu acest aperitiv. Nimeni nu v-a rezista tentatiei de al proba si de a repeta dupa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise