Tort cioco-piersica

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 130 g ciocolata amaruie
  • 130 g unt la temperatura camerei
  • 175 g faina
  • o priza sare
  • coaja zasa de lo o portocala 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 500 g piersici din compot
  • 125 g iaurt
  • 125 g smantana
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 40 ml lichior Amaretto
  • 1 plic gelatina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g ciocolata rasa
  • 3 jumatati de piersica

Mod de preparare

Blatul:

Se unge o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Se incinge cuptorul la 180 g C.

Se amesteca untul moale cu 100 g zahar, sarea, zaharul vanilat si coaja de portocala, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri. Ciocolata se topeste la microunde si apoi se inglobeaza in crema de unt, se adauga faina si la sfarsit albusurile batute bine cu restul de zahar (80 g). Se toarna compozitia in forma de tort si se baga la cuptor pentru 35 - 40 de minute. Se incerca cu scobitoarea. Se scoate si se lasa la racit. Apoi se taie in doua si se insiropeaza cu sucul de la compotul de piesici, dar nu prea mult.

Intre timp se pregateste crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zeama de lamaie si 3 linguri de zahar, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet. (eu am dizolvat gelatina in putina apa plus zeama de compot 4 - 5 linguri).

Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca. Se taie cubulete piersicile (mai putin 3 - 4 jumatati care se pastreaza pentru ornat), peste care se adauga lichiorul, se lasa 10 - 15 minute sa intre lichiorul in ele.

Se scoate crema si in trei sferturi din ea se adauga cubuletele de piersica scurse de zeama. Pe primul blat se aseaza crema cu piersici se pune al doile blat si se imbraca cu restul de crema. Tortul se finiseaza cu restul de frisca (200 ml) batuta bine cu intaritorul. Se orneaza cu felii de piersica si ciocolata rasa.

Se lasa la rece cel putin 2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise