Tort cu capsuni si caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 4 oua, o cana de zahar, un praf de zahar vanilat,
  • o canita (de cafea) cu ulei,
  • o cana si jumatate de faina
  • un praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • Crema:
  • un plic de crema pentru prajituri
  • 250 ml lapte
  • Fructe:
  • 300 g capsuni
  • 2 caise

Mod de preparare

Blatul:

ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza

bine,se adauga uleiul ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt nestins, apoi 2 linguri de lapte daca iese prea tare compozitia.

Se coace in forma rotunda de tort, unsa cu ulei si

tapetata cu faina.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Crema:

se prepara conform instuctiunilor de pe plic,

si se lasa in frigider pina se raceste blatul.

Cind blatul s-a racit, se pune crema peste blat, se aseaza fructele dupa cum dorim, apoi cu putina crema ramasa se orneaza platoul cu tort.

Se lasa la frigider cca o ora inainte de servire.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise