Tort cu ciocolata si pere-Andreea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt.Blat:2 oua,125g zahar,100 ml lapte,100 ml ulei,150 gr faina,2 linguri cacao,1/2 pachet praf de copt.
  • Pt.umplutura: 700-800 gr pere, 300 gr vin alb, 3-4 linguri zahar, 1 pachet zahar vanilat, 2 pachete jeleu de fructe, 600 ml frisca, 6 linguri cacao, 2 linguri ciocolata rasa.

Mod de preparare

1.Se bat ouale cu zaharul si laptele adaugat treptat, pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa. Se adauga uleiul in portii mici, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins cca 40-45 min.

2.Intre timp, perele se spala, se taie in jumatati si se curata de coaja si de samburi. Se fierb 15-20 min in vin cu 3-4 linguri de zahar si zahar vanilat. Se lasa apoi sa se raceasca si se taie felii groase de 1.5-2 cm. Se pastreaza siropul.

3. Blatul copt se stropeste cu cateva linguri de sirop sirop cu vin, apoi se pun feliile de pere. Deasupra se toarna jeleul de fructe, care se prepara conform instructiunilor de pe pachet, folosind siropul de vin in care au fost fierte perele. Se lasa deoparte 10-15 min pana se raceste si se intareste jeleul de fructe.

4.Deasupra se pune frisca batuta cu 6 linguri de cacao si se orneaza cu ciocolata rasa.

Se pastreaza la rece minimum 2 ore, dupa care se poate servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise