Tort cu frisca si fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 plic praf de copt, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lamaie mica, 50 grame stafide, 1 lingura ulei
  • Sirop: 2 cutii compot de ananas
  • Crema: frisca si fructe (2 portocale, 2 banane, 1 grapefruit, 3 kiwi, ananas din compot)

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul. Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, galbenusurile unul cate unul si stafidele.

Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.

Se adauga treptat faina si la sfarsit, praful de copt.

Compozitia se va coace intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora.

Blatul preparat cu o zi inainte, se taie in 3 parti egale care se insiropeaza cu compotul de ananas.

Pe primul blat se aseaza un strat de fructe taiate in bucati mici, apoi frisca, iarasi blat, fructe, frisca si in final, cel de-al treilea blat. Se orneaza cu frisca si fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise