Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr ciocolată albă (de calitate)
  • 50 ml lapte dulce
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă rece
  • 7-8 caise frumoase, coapte
  • 1 cană mure proaspete
  • ciocolată

Mod de preparare

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.

Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.

Se topește ciocolata albă cu laptele dulce, pe baie de aburi. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se raceasca.

Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.

Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.

Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.

Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.

Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.

Se ornează cu așchii de ciocolată.

Este un tort foarte răcoritor și fructat!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise