Tort cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 6 oua'
  • 2 ceasti zahar
  • 1 praf de copt
  • 9 mere
  • un praf de sare
  • 1cana sijumatate faina
  • o cana jumatate apa
  • 8 linguri apa clocotita
  • vanilie
  • putina scortisoara
  • frisca pt decor
  • visine din visinata,sirop de visine

Mod de preparare

Intr-o tava se caramelizeaza o ceasca de zahar si se stinge cu o cana jumatate de apa

merele curatate de coaja si casuta seminala se umplu cu visine din visinata si se aseaza in siropul din tava.

Se presara peste fructe vanilie si scortisoara.

Pt blat se bat albusele cu sare, apoi se adauga cealalta ceasca de zahar. Cind sunt o spuma tare se adauga galbenusele,uleiul,praful de copt stins cu apa clocotita si se mai bate 1 minut cu mixerul

Se adauga faina in ploaie amestecind de jos in sus incet, pt omogenizare.

Aluatul astfel preparat se distribuie uniform printre merele din tava, peste sirop,lasind spatii intre ele ca aluatul sa incadreze fiecare mar.

Se coace primele 5 minute la 200 grade apoi inca 30 min la 150.

Se scoate din tava dupa racirea completa rasturnind tava pe o suprafata plana.

Se portioneaza cu fiecare mar in centrul blatului cu frisca deasupra si sirop de visine.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise