Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet mare de pişcoturi
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri
  • esenţă de vanilie
  • 300 g zahăr
  • 20 g gelatin
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 cutie compot de ananas
  • 500 g frişcă lichidă
  • 350 g vişine coapte
  • pentru decor: frunze de mentă
  • bomboane ornament
  • frişcă bătută;

Mod de preparare

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă ouăle, gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, esenţă de vanilie, amidonul, laptele şi se fierbe la foc mic amestecând cu grijă cu un tel că să nu se lipească şi să se afume. Când se îngroaşă se ia de pe foc şi după ce se răceşte puţin se adaugă gelatina. Când este foarte bine răcită crema (în frigider), se adaugă frişcă bătută spumă tare şi cubuleţe de ananas din compot. Pentru montajul tortului procedăm în felul următor: Într-o tavă cu fund detaşabil decorăm fundul vasului şi pereţii acestuia cu pişcoturi trecute o secundă prin compot de ananas. Turnăm apoi crema în tort şi deasupra aşezăm pe toată suprafaţa visinele spălate şi scurse bine. Se lasă la frigider minim 12 ore. Apoi îl scoatem din vas, îl aşezăm un platou şi îl decorăm cu frişcă, bomboane ornament şi frunze de mentă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise