tort cu rulada si crema de iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 rulade din comert una cu cacao si una cu gem de caise
  • 500ml frisca lichida
  • un iaurt de 500 g de fructe sau vanilie
  • un pachet de foi de gelatina (12 foi de gelatina)
  • compot de caise (125g)
  • comopt de ananas(125g)
  • 125 g zahar pudra

Mod de preparare

se amesteca zaharul cu iaurtul bine pana se incorporeaza tot zaharul si il dam la frigider

punem gelatina la inmuiat in apa si o lasma deoparte 10 min

batem frisca lichida bine ,dupa ce s-a batut desfacem gelatina pe abur si o incorporam in frisca batuta

scoatem si iaurtul cu zaharul din frigider si il amestecam cu frisca si gelatina

dam totul la frigider si pregatim asmablarea tortului

intr-o oala sau un castron adanc si care are forma mai rotunda ca tortul sa iese cat mai rotund in forma de cupola

punem folie pe toata suprafata castronului si punem alternativ feli de rulada ,mai intai pe fundul castrnuluisi dupa treptat pe marginile din lateral cate un rand

dupa ce am pus feliile de rulada impartim crema din frisca si iaurt in 3

punem un rand de grema de frisca un rand de caise ,un rand de frisca ,un rand de ananas si la sfarsit restul de frisca

acoperim la final cu un strat de feli de rulada

dam la frigide 10 ore si dupa rasturnam tortul si o sa ave-ti o surpriza frumoasa

pofta buna si sper sa va placa!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise