Tort cu rulade

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pt. rulada :2 rulade
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf copt
  • Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac tari apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.
  • Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute pana devine aurie.
  • Crema de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 200 gr. margarina Rama maestro
  • 4 lg zahar pudra(pe care le amestecam cu margarina)
  • 4-5 banane

Mod de preparare

Rulada o rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit., Dupa ce se raceste rulada, desfacem din servet desprindem hartia de copt si ungem cu putin nutela, nu prea mult, ca sa nu curga. Lasam la racit apoi se taie feli rulada.

Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde punem felii de rulada,apoi 1\\3 crema,felii de banane apoi rulada iara,crema,banane,rulada-crema si frisca la sfarsit...ornezi deasupra dupa cum vrei(nu este obligatoriu)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise