Tort cu trufe si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • cioco6 oua
  • 500 gr faina
  • 350-400 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • frisca(1 tub)
  • ciocolata menaj 100 gr
  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri crema pentru prajituri de ciocolata
  • esentza de rom
  • zahar vanilat
  • trufe de ciocolata

Mod de preparare

se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zahar. galbenusurile se amesteca cu uleiul se amesteca albusurie+galbenusurile,adaugam faina, se amesteca cu lingura de lemn,se pun si esentele si cacao...se tapezeaza o forma de tort se coace la foc potrivit cca 30-35 de min.se taie in 3 blaturi egale. se face un sirop din 25 gr unt, 2 lingurite cacao sau nesquik, 50 ml apa, zahar dupa gust se fierbe si se lasa sa se raceasca 2 plicuri crema pentru prajituri de ciocolata de la dr oetker. dupa ce s-au racit si blatul si siropul se aseaza astfel... un blat, se insiropeaza, se pune crema, blat...se insiropeaza...iar crema si ultimul blat, se insiropeaza. peste ultimul blat se pune glazura de ciocolata 100 gr ,2 linguri de unt,2 linguri de lapte,1 lingura rom se topescse se toarna deasupra se orneaza cu frisca, se pun bomboane trufe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise