"TORT" CU URDA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • paine feliata ,
  • 500 gr. urda ,
  • 2 sfecle rosii fierte si mixate,
  • 100 gr masline fara samburi ,
  • bastonase de salam pentru ornat ,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se amesteca jumatate din cantitatea de urda cu sfecla rosie mixata , pana se obtine o crema omogena. Se sareaza dupa gust si se pune la rece cca.10 minute. Se amesteca bine si cealalta jumatate din cantitatea de urda ca sa se obtina o crema omogena, se sareaza si se pipereaza .Maslinele fara samburi se taie rondele.

2.Se aseaza pe o tava prima felie de paine si se unge cu un strat de crema de urda si sfecla.Deasupra se pune o alta felie de paine care se va unge cu un strat de urda alba si un strat de rondele din masline.Se continua tot asa cu straturile ,pana se termina painea . Deasupra ultimei felii se orneaza cu crema rosie si bastonase de salam.Se pune la frigider pentru a se intari si se taie inainte de a se servi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise