Tort Curcubeu

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 5 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar
  • 250 g mascarpone
  • ciocolata alba
  • 500 g frisca lichida
  • zahar pudra

Mod de preparare

1.Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius, in timp ce intr-un vas mixam toate ingredientele pentru blat, cu exceptia colorantului alimentar(se mixeaza ouale intregi cu zaharul,dupa care adaugam uleiul,esenta si la final faina in ploaie).

2.Cand compozitia a devenit omogena, o impartim in sapte parti egale si punem in boluri separate.

3.Adauga colorantii in boluri si amesteca pana cand obtinem o culoare uniforma.

4.Aseazam, pe rand, cantitatile in tavi si le coacem la cuptor timp de aproximativ 20 de minute.

5.Crema o preparam prin mixarea cremei mascarpone cu zahar pudra si ciocolata alba topita.

6.Pentru a asambla tortul curcubeu, trebuie sa punem intre feliile de blat colorate cate un strat de crema.

7.Putem aseza culorile in ordinea dorita sau in ordinea culorilor curcubeului.

8.La final decoram tortul cu frisca in culorile curcubeului.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise