Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crusta
  • • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 225 gr biscuiti simpli cu cacao, sfaramitati
  • Pentru umplutura
  • • 225 gr ciocolata amaruie, topita
  • • 500 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • • 100 gr zahar brun
  • • 4 oua
  • • 300 ml smantana grasa
  • • 50 ml cappuccino
  • Pentru topping
  • • 200 ml smantana grasa
  • • 50 ml cappuccino
  • • cacao, pentru pudrat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.

2. Se amesteca untul/margarina cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.

3. Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata, smantana si 50 ml cappuccino.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se da prajitura la copt 1h 10 minute – 1h 15 minute, pana se va intari putin (suprafata va trebui sa fie lucioasa, iar umplutura va fi putin moale dar se va intari odata ce se va raci).Se trece cu un cutit in jurul marginilor tortului, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider cel putin 3 ore.

4. Se scoate tortul din tava.Pentru topping, se amesteca smantana cu cappuccino, apoi se intinde acest amestec peste suprafata tortului.Se pudreaza tortul cu putina cacao si se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise