Tort de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente 2 blaturi - forma 24 cm:
  • 330 g zahar
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 95 g cacao
  • 1 lingurita sare
  • 3 oua mari
  • 275 ml smantana/ iaurt gras
  • 135 g unt topit
  • 275 ml cafea cu lapteCrema:
  • 440 g ciocolata amaruie (eu am folosit 55%)
  • 220 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul detasabil de 24 cm (eu nu am folosit 2 tavi, am copt blaturile pe rand dupa ce am impartit compozitia in 2).

Se mixeaza ouale, smantana/ iaurtul, zaharul si untul topit si racit.

Se adauga faina, sarea, praful de copt si cacaua cernute si se amesteca bine.

La final se amesteca foarte bine si cafeaua cu lapte iar compozitia impartita in mod egal se toarna in tavi.

Se coc blaturile aproximativ 30 de minute (la mine s-au crapat putin dar daca vi se intampla si voua nu conteaza deloc, credeti-ma!)

Se scot tavile, se lasa blaturile sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet se acopera cu folie alimentara sau se pun in suport de tort inchis cu capac pana a doua zi.

Pentru crema, se amesteca frisca, zaharul, mierea si untul intr-o craticioara. Se pun pe foc si se amesteca pana ce untul este topit complet.

Se adauga ciocolata tocata si se amesteca bine pana se obtine o crema fina, lucioasa. Se lasa la racit.

A doua zi se asambleaza tortul: se pune primul blat pe o farfurie, apoi un strat de crema, cel de-al doilea blat apoi se acopera tortul cu crema ramasa.

Se orneaza (sau nu!) in functie de preferinta (de exemplu cu flori de zahar, coacaze, capsuni)

Se lasa la frigider pentru cateva ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise