Tort de ciocolata si banane fara coacere

Am inceput prin a face crusta.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiți divestivi, mărunțiți
  • 80 g unt, topit
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură unt de arahide (opțional)
  • 2 banane mari, tăiate felii
  • 250 ml smântână lichidă
  • 2 linguri cacao
  • 80 g ciocolată 50% cacao

Mod de preparare

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili cu diametrul de 18 cm.

Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata.

Pentru crema de ciocolată pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere.

Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă.

Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise