Tort de ciocolata si menta

Timp pregatire
18 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 legătură frunze de mentă (uscata sau proaspata)
  • * 2 Lg ulei de palmier sau avocado
  • * 4-5 Lg miere
  • * 3-4 Lg cacao sau carob
  • * 1 cană caju sau migdale (inmuiate inainte pentru 1 h)
  • * ¼ cană apă
  • Pentru ornat
  • * un kiwi si o capsuna
  • * 5 flori levantica (opt.)
  • * 5 Lg nuca de cocos

Mod de preparare

Video cu demonstrarea retetei

http://www.youtube.com/watch?v=1HTihRG4yH4

Daca aveti un blender cu puterea de peste 1000W atunci compozitia va iesi cremoasa si fara bucatele de nuci. Daca nu, puteti sa macinati migdale sau caju-ul in prealabil si faina rezultata se va lasa la inmuiat pentru 15 minute. Cu grija se strecoara cu ajutorul unui tifon sau punga speciala, si se adauga in blender alaturi de celelalte ingrediente.

Toate ingredientele cu excepția ultimelor trei, se amestecă în blender până la omogenizare. Compozitia va fi moale insa nu este nici o problema deoarece o veti lasa la congelator sa se intareasca. Se toarnă compoziția rezultată într-un inel culinar care se va introduce la congelator pentru o oră, sau până la întărire parțială. Inainte de servire, se va lasa in jur la 10 minute la temperatura camerei. Este un tort extraordinar de cremos, fin si delicios atat in zilele de iarna, dar si racoros in zilele de vara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise