Tort de frisca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • -5 linguri ulei
  • -2 cesti zahar
  • -2 cesti faina
  • -5 linguri apa rece
  • Ingrediente crema:
  • -300 ml frisca
  • -300 gr ciocolata alba
  • Sirop:
  • -200 ml apa
  • -100 ml zahar
  • Decor:
  • -capsuni sau alte fructe:kiwi,portocale,etc
  • -ciocolata rasa
  • -frisca

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare ca la bezea.Se pune pe foc cele 2 cesti de zahar cu 5 linguri de apa pana se topeste tot zaharul.Fierbinti se toarna peste albusurile batute spuma,si se bate in continare cu mixerul la viteza mare.Se adauga galbenusurile si uleiul.La sfarsit se adauga faina,dar se mesteca cu o lingra de lemn de jos in sus.Se adauga esenta de lamaie sau de portocala.Se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Cand este gata blatul se lasa la racit,dupa care se taie in 2 sau 3.

Crema:se pune la topit ciocolata cu frisca la foc mic,mestecand cu o lingura de lemn,pana la topirea completa a ciocolatei.Se da la rece pana se intareste.

Cand s-a racit se bate cu mixerul pana devine o crema densa.

Se pune la fiert zaharul cu apa pana se topeste.Se adauga la sfarsit si esenta de lamaie.Se insiropeaza blaturile cu siropul rece.

Asamblare:se pune blat insiropat,crema alba,blat,crema alba,blat si la sfarsit frisca.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia cu capsuni,frisca si ciocolata alba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise