Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800gr mere
  • 2 oua
  • 50gr zahar
  • 150gr faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1,5 dl lapte
  • 1 lamaie
  • sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca ouale, zaharul, putina sare si se omogenizeaza bine. Treptat se adauga faina, drojdia si laptele. Se amesteca bine. Merele se curata de coaja, se taie felii subtiri si se insiropeaza cu sucul de lamaie. Se lasa sa se macereze 15 min, dupa care se amesteca cu aluatul facut inainte. Se amesteca bine si daca este nevoie se adauga si putin lapte.

Se unge o tava care se poate da la cuptor cu margarina, se tapateza cu faina sau cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace timp de 40-50 min la 180 grade. Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise