Tort de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800gr mere
  • 2 oua
  • 50gr zahar
  • 150gr faina
  • drojdie cat o nuca
  • 1,5 dl lapte
  • 1 lamaie
  • sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca ouale, zaharul, putina sare si se omogenizeaza bine. Treptat se adauga faina, drojdia si laptele. Se amesteca bine. Merele se curata de coaja, se taie felii subtiri si se insiropeaza cu sucul de lamaie. Se lasa sa se macereze 15 min, dupa care se amesteca cu aluatul facut inainte. Se amesteca bine si daca este nevoie se adauga si putin lapte.

Se unge o tava care se poate da la cuptor cu margarina, se tapateza cu faina sau cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace timp de 40-50 min la 180 grade. Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise