TORT DE PORTOCALE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi de gelatina
  • 5 portocale
  • 600 g frisca
  • 400 g piscoturi sampanie
  • 4 galbenusuri
  • o cana lapte
  • si separat 1 l lapte
  • coaja de la 2 portocale
  • o cana zahar

Mod de preparare

Gelatina,laptele si coaja de portocala se fierb in bain marie.Zaharul si galbenusurile se amesteca cu gelatina si se fierb din nou la bain marie.Se amesteca totul cu frisca.

Piscoturile se inmoaie in putin lapte si se aseaza pe marginile formei.

Portocalele se curata si se taie rondele.Fundul formei se tapeteaza cu portocale,apoi se toarna compozitia.

Se lasa la rece si apoi se rastoarna compozitia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise