Tort de vara

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 250 g ciocolata
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 400 g frisca
  • 300 g cirese
  • 4 lg zahar pudra
  • Pt decor:
  • 50 g ciocolata neagra
  • cirese

Mod de preparare

Se scot samburi cireselor, se presara cu zahar si se lasa la macerat 30 min, apoi se pun la scurs intr-o sita.

Pentru prepararea blatului, se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, se adauga un praf de sare, untul ciocolata topita separat in bain-marie, faina turnata in ploaie iar la sfarsit, se incorporeaza delicat albusurile batute spuma tare. Se toarna compzitia intr-o forma de tort tapetata cu folie speciala de copt si se coace circa 35 de min.

Dupa racirea completa, se taie blatul in doua feli orizontale,.Intre cele doua feli se intinde jumatate din frisca batuta amestecata cu ciresele bine scurse.Se imbraca tortul cu frisca si se pune un strat subtire de frisca pe marginea tortului.

Se rade ciocolata deasupra tortului si se decoreaza cu cirese.

Tortul se tine la rece 2-3 ore inainte de a fi servit........Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise