Tort de zahar ars

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500ml. lapte
  • -4 oua
  • -1/2 cana zahar
  • -2 plicuri zagar vanilat
  • Blat:
  • -3 oua
  • -½ cana zahar
  • -½ faina
  • -2 linguri ulei
  • -½ praf de copt

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia .

O cana de zahar se caramelizeaza si se imbraca pereti cratitei.

La blat se bat albusele spuma cu zaharul,se pune galbenusele,uleiul,praful de copt si faina si se pune peste crema .

dupa ce am imbracat pereti cratitei cu zaharul caramelizat se pune crema apoi peste ea se pune compozitia ce am facut-o pt blat si se da la cuptor apoi cand cand am vazut ca ii blatul copt se scoate si cald se intorce pe o tava sau o farfurie care ii cel putin cat cratita,apoi se orneaza cu frisca

ii foarte bun,eu nu am dat gres nici o data cu acest tort

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise