Tort delicios cu nuci caramelizate

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -10 oua
  • -10 linguri pline cu zahar
  • - 10 linguri rase cu faina
  • - 1 praf bicarbonat
  • Crema:
  • - O margarina Rama maestro
  • - 400 g zahar
  • - 250 g nuci
  • - 5 galbenusuri
  • - esenta rom

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se face un blat pufos ; cele 10 albuse se bat bine pana stau pe mixer apoi se adauga cate un galbenus si o lingura de zahar, incet ca sa nu scada spuma, apoi se pune cate o lingura de faina in ploaie si la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se unge o forma de tort si se da la cuptor circa 25-30 minute. Cand e bine facut se taie blatul in doua si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Nucile le-am copt la foc mediu apoi le-am sfaramat cu sucitorul, daca aveti rabdare le puteti taia cu cutitul . Se topeste putin margarina, se pune zaharul, sa trage de pe foc sa se racesca putin apoi se pun galbenusurile si se tine pe foc pana se ingroasa amestecand continuu.

Intre timp intr-o alta cratita se topesc (caramelizeaza) alte 200 gr zahar. Cand zaharul topit are o culoare aurie frumoasa se adauga nucile si se toarna cu grija peste cealalta compozitie.

Initial se face ca o spuma totul, dar amestecand incontinuu devine iar crema.

Dupa ce crema s-a racit umplem frumos tortul si il decoram cu pasta de zahar(fondant) in diferite decoratiuni.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise