Tort din piscoturi cu crema de lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet mare de piscoturi
  • 2 plicuri de crema pt prajituri cu gust de lamaie
  • 250ml de lapte la temperatura camerei
  • 1 plic de cafea solubila(stiu ca in poza apar 2...:))
  • esenta de lamaie(optional)
  • fructe de padure proaspete sau deshitratate
  • 1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatim o tava intinsa pentru montarea tortului.Pregatim crema pt prajituri conform instructiunilor de pe pachet.Eu am mai adaugat cateva picaturi de esenta de lamaie pt potentiera gustului.Intr-un recipient dreptunghiular(pt insiroparea mai usoara a piscoturilor),se amesteca laptele,zaharul vanilat si cafeaua.Se trec piscoturile unul cate unul pe ambele parti si se scot repede....sau nu;depinde cat de insiropat va place.Se pune un strat de crema,alt strat de piscoturi,crema,piscoturi si iarasi crema.Nu conteza cat de inalt e tortul,imortant e sa fie crema deasupra.Se orneaza cu fructe de padure (eu am avut afine deshitratate) si sirop de fructe de padure.Se pastreaza la frigider.Este un tort usor de facut si de mancat cu gust dulce acrisor.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise