Tort diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pachete de gelatina Dr Oetker de 10g
  • 1 cutie de compot de ananas
  • 3 oua
  • 250g zahar pudra
  • 2 plicuri de zahar vanilinat
  • 2 plicuri intaritor Dr Oetker
  • 750 ml Hulala
  • folie alimentara
  • 5-6 portocale
  • 4 banane
  • 5-6 kiwi si pentru ornat se pot folosi si stafide invelite in ciocolata.

Mod de preparare

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca bine si se lasa la frigider cel putin o ora, indicat ar fi sa se lase la rece de seara pana dimineata.

Apoi gelatina, galbenusurile si 100g zahar pudra se amesteca si se pun la foc mic pana se face o compozitie omogena (ca un sos).Apoi se lasa putin sa se raceasca.

Intre timp se bat albusurile cu un praf de sare apoi se adauga zaharul ramas si zaharul vanilinat. Separat se bate frisca cca 4 minute cu mixerul la viteza superioara adaugand intaritorul de frisca dupa 1 minut.

Treisfert din cantitatea de frisca se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta(trebuie sa fie calduta altfel nu se omogenizeaza, in caz ca s-a racit prea tare se poate incalzi din nou pe aragaz).

Intr-o oala de 4 l pe fundul careia s-a pus folie alimentara, apoi se pun bucatile de ananas taiate bucatele.

Se imparte frisca in 3 parti egale. Peste bucatile de ananas se toarna o parte din frisca, se intinde bine apoi se pun feliile de la 2 portocale taiate mai marunt, 2 banane taiate felii si 2 kiwi, peste se pune a2 a parte de frisca si tot asa se face si cu celalalt strat.

Se da la frigider minim 3 ore .

Se orneaza cu frisca(150 ml batuta cu mixerul), cu felii de portocale si kiwi , se pot pune si stafide invelite in ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise