Tort Diplomat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 4 oua (2 galbenusuri + 4 albusuri)
  • - 4 pachete gelatina (40g)
  • - 7 pliculete zahar vanilat
  • - 6 linguri zahar pudra
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 1 conserva compot ananas
  • - 1 conserva compot mixt de fructe
  • - 100g stafide (optional)
  • - coaja de portocala (taiata cubulete)
  • - 1 litru frisca lichida (Hulala)
  • - 24 piscoturi
  • - fructe (portocale, chivi, mandarine,caise, capsuni)

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in siropul de la compotul de ananas (400ml), timp de 10 minute, apoi se pune intr-o craticioara pe bei-mary impreuna cu galbenusurile + 4 linguri zahar tos + 4 pliculete zahar vanilat + coaja de portocala si se amesteca pana se dizolva complet gelatina (fara a se depasi temperatura de 60oC deoarece se distruge gelatina), apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dar nu in baie de apa rece.

Se bate 500 ml frisca lichida cu 3 pliculete de zahar vanilat.

Se bat spuma albusurile, apoi se adauga 6 linguri zahar pudra si se bate pana la bezea.

Pregatirea formei:

Se ia o forma (cratita 4 kg) si se pune o folie de celofan.

Piscoturile putin insiropate (fie in putin suc de ananas, lichior sau apa cu zahar) se aseaza in cratita, in picioare.

Se pune pe fund o parte din ananasul taiat, stafide, portocale taiate,etc.

Intr-un vas mai mare se amesteca restul de ananas, stafide, (alte fructe) frisca batuta + albusul batut + gelatina si se amesteca usor de jos in sus, san nu se sparga spuma, apoi se toarna in forma pregatita.

Se da la frigider 2-3 ore.

Apoi se rastoarna pe un platou, se scoate celofanul si se orneaza cu restul de frisca, iar deasupra se poate orna cu fructe care vor fi glazurate cu glazura transparenta.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise