Tort diplomat special

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de zahar
  • 2 cani lapte
  • 4 oua
  • 50gr gelatina
  • 1000ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 500gr fructe(din compot)
  • 200gr piscoturi
  • 1 cana apa calda(pentru gelatina)
  • sirop(100ml apa cu 100gr zahar si putina esenta de vanilie)
  • o tava cu celofan

Mod de preparare

Este simplu de preparat si foarte delicios!!

Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi fierbeti zaharul impreuna cu laptele si cu ouale pana obtineti o pasta de culoare galbena.Lasati acest amestec sa se raceasca.Preparati gelatina cu apa si rasturnati-o peste frisca si zaharul vanilat.Acest amestec va fi rasturnat peste pasta.

Compozitia se varsa in tava cu celofan.Daca doriti puteti pune modele de fructe inainte sa rasturnati compozitia.se adauga si fructele distribuie de-alungul compozitiei si la final se aseaza piscoturile.Se da la rece pentru 4 ore si apoi se rastoarna e un platou.sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise