Tort Ecler

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 300 ml apa;
  • 150 ml ulei;
  • 200 gr făină;
  • 7 ouă;
  • Ingrediente crema de vanilie:
  • 1 l lapte;
  • 250 gr zahăr;
  • 6 gălbenușuri;
  • 250 ml friscă lichidă;
  • 2 foi de gelatină;
  • Esență vanilie;
  • Ingrediente crema de ciocolată:
  • 100 gr ciocolată;
  • 100 ml friscă lichidă;
  • Ingrediente glazură:
  • 100 gr ciocolată neagră;
  • 5 linguri zahăr pentru caramel;

Mod de preparare

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede. Lăsam să se răcească, apoi adăugam pe rând ouăle. Coca rezultată nu trebuie să fie groasă.Cu ajutorul unui pos modelam linii circulare din aluat lăsând distanță între ele intr-o tava rotunda ce a fost tapetata cu hartie de copt .Încălzim cuptorul în prealabil și coacem la foc iute câteva minute după care reducem focul.

Într-o altă tavă formam grămăjoare mici de aluat din care vom face minieclere. Le coacem la fel ca și blatul,iar dupa sunt gata si s-au racit le taiem in jumatate. Aceste minieclere le umplem cu crema de ciocolata(topim ciocolata împreuna cu frișca si dam crema la rece pentru o oră,iar apoi mixam până ce devine o cremă catifelată).

Pentru a prepara crema de vanilie vom bate galbenusurile cu zaharul pana se spumeaza,iar apoi adăugam laptele si fierbem până începe sa se îngroașe. Dăm vasul deoparte și imediat încorporam gelatina dizolvata conform indicațiilor și esența de vanilie. În timp ce crema se răcește, batem frișca și încorporăm crema de vanilie.

Asamblarea tortului:

Se toarnă un strat subțire de crema peste blatul de la baza,apoi așezam în mijloc eclerele cu crema de ciocolata, turnam peste crema rămasă și nivelam.

Pe margine se așează eclerele umplute cu crema de vanillie.

Topim ciocolata și glazurăm eclerele. Glazura se toarnă în fir subțire pe suprafața tortului și dăm la rece pentru câteva ore.

Zaharul caramelizat îl tragem cu coada unei linguri de lemn formând fire de caramel cu care decorăm tortul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise