tort fantezie cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 600 gr. zahar
  • 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 6 linguri ulei
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pachete margarina rama
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. apa
  • 150.gr. rom bautura
  • 100 gr. ciocolata amaruie

Mod de preparare

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice)

1. 4 oua

2. 125 gr. zahar

3. 125 gr faina sa cuprinda si 3 linguri cacao

4. 3 linguri apa rece

5. 3 linguri ulei

6. 1 praf de copt

crema:

4 oua se fierb cu 300 gr. zahar tos , o ciocolata amaruie si 50 gr. cacao . se fierb pe abur pana se ingroasa .

rece se amesteca cu 2 pacete de margarina rama.

siropul pt blat :

se arde 50 gr. zagar se face caramel , se stinge cu 150 gr. apa . cand e rece adaugam 150 gr. rom bautura.

mod de asamblare

se taie fiecare blat in 2, se insiropeaza , se umplu cu crema se repaeta operatiunea pt toate foile de blat .

Se orneaza cu crema si se rade ciocolata amaruie (100 gr. )

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise