Tort Fluture

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g. zahar
  • 1 praf sare
  • 5 linguri alune macinate
  • 80 g. faina
  • 30 g. amidon
  • 2 lingurite praf de copt.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala
  • 2 pachete de margarina
  • o cutie de 400g finetti.
  • Ornat:
  • 300 g Frisca

Mod de preparare

Blat:

Ouale se bat 10 minute cu 2 linguri apa, zahar si sare.

Se amesteca faina cu praf de copt, amidon si alune si se inglobeaza in oua.

Blatul se coace 30 de minute la 190 grade, intr-o forma cu hartie.Cand se raceste,se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate.Intre aripi se aseaza o rulada pentru a forma corpul fluturelui.Blatul se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema.Se orneaza cu frisca dupa preferinte.

Crema:

Galbenusurile cu zaharul si zeama de portocala se pun la fiert, la baie de abur, sau la foc fff mic amestecindu-se continuu, pina se ingroasa si apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu margarina batuta spuma si cu crema finetti.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise