Tort Iepuras Roz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ciocolate negre amarui , 2 blaturi de pandispan,
  • un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala, visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat,un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie, un varf de cutit de amidon, coloranti alimentari

Mod de preparare

Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala . Apoi se amesteca cu visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat.Se umplu blaturile cu aceasta crema.

Pasta de zahar pentru figurine se face astfel:dintr-un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie putin incalzite la bain Marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu un varf de cutit de amidon. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.Frisca Hulala se bate bine si se amesteca cu o ciocolata alba simpla topita la Bain Marie ca sa stea mai bine pe tort.Picuram un strop de colorant rosu si va iesi o frisca roz.Daca aveti baietel puteti pune albastru si iese bleo.Eu am fetita si am mers pe roz.Intindeti frisca pe tort cu o spatula si greblati apoi suprafata .Cu ciocolata neagra topita desenati ochisori si gurita iepurasului.Tot din ciocolata neagra puteti face o tablita de ciocolata pe care sa scrieti la multi ani numele copilului si varsta implinita cu ciocolata alba.Trebuie sa fiti atenti, este migalos dar bucura extraordinar copiii.Pe margine pentru contur eu am cumparat frunzulite de ciocolata gata facute de la cofetarie sau puteti orna cu posul cu frisca niste zulufi albi sau roz.Am asezat tortul pe o tava mare (inainte de ornare) si pe langa el am presarat razatura de cocos verde (gasiti in supermarketuri in raionul cu esente si zahar).Peste aceasta am asezat diverse figurine vesele facute din pasta de zahar si colorant(broscuta testoasa, fluturasi, floricele, morcovasi ).

Blatul de pandispan

Se separa albusurile si se bat spuma tare.si se coace la cuptorul preincins.Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.Se pune in forma rotunda Ne trebuie 2 blaturi.Unul va fi fata iepurasului si al doilea se va taia in doua si va constitui urechile iepurasului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise