Tort imbracat in Crema Caramel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua, 6 lg. zahar,
  • 6 lg faina, 2 lg cacao,
  • zahar vanilat, praf de copt
  • Crema alba:
  • 1 pachet de branza dulce grasa (250 gr.),
  • 1 ciocolata alba,
  • 200 gr. frisca Hulala.
  • Crema ganache de caramel:
  • 2 ciocolate caramel, 300 frisca Hulala.

Mod de preparare

Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri.in faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Crema Alba:

Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita ,mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

Crema ganache de caramel:

Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .

Se taie blatul in doua se insiropeaza si se intinde crema alba. Se acopera cu al doilea blat. Acesta se imbraca in crema de caramel.

Pentru decor am pus putin colorant rosu in putina ciocolata alba.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise