Tort Oreo

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o matrita de 22 cm:
  • 3 cutii de 12 biscuiti Oreo
  • 300 de grame de Philadelphia sau crema de branza
  • 300 ml frisca
  • 50 de grame de zahar pudra
  • 8 g de gelatina
  • lapte 2 linguri
  • wxtract de vanilie 1 lingura

Mod de preparare

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti.

Crema se pune separat intr-un vas.

Biscutiti se macina fin.

Blat:

Se amesteca biscutiti macinati fin cu untul (nu toata cantitatea de biscuiti se amesteca cu untul, ne trebuie si pentru stratul de sus)

Pentru blatul de deasupra se pastreaza aproximativ un sfert din compozitie, restul se amesteca cu untul.

Se pregateste o tava cu peteti detasabili.

Se pune compozitia in tava, iar cu ajutorul unei linguri nivelam si tasam compozitia in tava.

Crema:

Se amesteca bine crema de branza, cu frisca, zaharul, crema de la biscuiti (crema care era lipita intre perechile de biscuiti) vanilia, laptele.

Gelatina se pune in laptele caldut si se dizolva (nu se fierbe), iar cand e dizolvata complect se amesteca cu compozitia de branza.

Se mixeaza bine de toate impreuna.

Se pune crema peste blatu de biscutit deja pregatit in tava.

Se da tava la rece pentru 3-4 ore sau chiar peste noapte.

A doua zi se scoate vasul din frigider si se presara diferenta de biscuti macinati desupra peste crema.

Mie mi-a iesit un tort mai subtirel, dar daca doriti sa iasa mai mare, folositi mai multa frisca si mai multa branza.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise