Tort Portocale fara Blat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -3 galbenusuri ou
  • - 250 gr zahar (Ccantitatea poate varia in functie de gusturi)
  • - 250 - 300 ml zeama fructe(portocale, compot, etc) - zeama de la 1 lamaie.
  • - 3 plicuri gelatina muiata in prealabil in zeama de fructe sau apa
  • - 250-300 gr frisca
  • - 1-2 plicuri zahar vanilat
  • - fructe pt ornat (kiwi, portocala, ananas etc)

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune zeama de fructe, zeama de la lamaie si se pune pe foc mic pana da in clocot, se lasa 1 minut apoi se da deoparte. Gelatina se adauga cand compozitia este calduta, nu rece, pt a se omogeniza. Cand compozitia este complet rece se adauga frisca. Se tapeteaza un vas yena cu fructe: rondele portocala, ananas, kiwi, fructe de padure...etc. Compozitia rezultata se toarna in vas si se da la frigider.Optional se pot pune fructe taiate marunt si in compozitie. Cand se serveste, se introduce fundul vasului intr-o oala cu apa fierbinte aproximativ 30 sec, dupa care se rastoarna pe un platou(se pune platoul peste vas si se intoarce brusc). Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise