Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 1 pachet de unt
  • 2 esente de vanilie
  • 50 ml lichior de fructe de padure
  • Coaja rasa de lamaie
  • 6 foi de gelatina neutra
  • 900 gr iaurt
  • 200 gr zahar
  • 350 gr fructe de padure
  • 3 linguri peltea de zmeura

Mod de preparare

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Amestecul obtinut se pune intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt , se preseaza bine si apoi se lasa la racit.

Se amesteca iaurtul cu esenta de vanilie, lichiorul de fructe de padure,zaharul si gelatin preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Oprim o ligurita din gelatina preparata si o amestecam cu pelteaua de zmeura.

Turnam amestecul de iaurt peste stratul de biscuit si dam la rece 2 ore.

Dupa ce s-a asezat asezam deasupra fructele de padure si turnam jeleul de zmeura apoi mai dam 30 de minute la frigider.

Se scoate tortul din forma de copt, se monteaza pe platoul de servire si se indeparteaza hartia de copt.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise