tort sarat de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 5 cartofi
  • 150 gr de cascaval de capra proaspat
  • 100 gr de iaurt dens (grecesc)
  • 1 ou
  • 1 lingura de seminte de fenicul
  • boia dulce
  • ulei (preferabil de masline)
  • sare.

Mod de preparare

Se curata de coaja cartofii, se spala si se taie in felii subtiri. Se tapeteaza cu hirtie pt. cuptor o tava cu diametrul de 20 cm si se aseaza pe fund si pe margini un strat de cartofi putin suprapuse( nu trebuie folositi toti cartofii), se ung cu ulei si se sareaza. Separat se bate oul cu sare la care se adauga semintele de fenicul pisate, iar casul se amesteca cu iaurtul si cu boia dulce dupa care se adauga si oul cu semintele de fenicul.

Peste cartofi sa pune un strat de cascaval, unul de cartofi si tot asa pina ultimul strat va fi cel de cascaval.

Tortul se coace la 200°C, ( in cuptor preincalzit), 40 de minute.

Se serveste caldut.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise